اختتامیه ششمین جایزه جهانی اربعین؛
سیدعباس صالحی: مناسک اربعین اعتکاف سیار است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنرانی خود در آیین اختتامیه ششمین جایزه جهانی اربعین اظهار کرد: مناسک اربعین نوعی اعتکاف سیار است و انسان در این رویداد روزهایی را در فضای اعتکاف گونه سپری می کند تا فرصت بازگشت به خود را پیدا کند.
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنرانی خود در آیین اختتامیه ششمین جایزه جهانی اربعین با محوریت «سرداران مقاومت؛ حافظان امنیت اربعین» که در حسینیه الزهرا(س) این سازمان برگزار شد، اظهار کرد: ششمین جایزه جهانی اربعین ابتکاری است که سازمان فرهنگ و ارتباطات از سالهای قبل برگزار کرده و سال به سال بر دامنه و گستره آن افزوده شده است.
وی بیان کرد: اربعین از جهات مختلف دارای اهمیت و توجه ویژه است و همین اهمیت ایجاب میکند آنچه در این مناسک روی میدهد، ثبت شده و به یادگار بماند.
صالحی افزود: اربعین مزه، طعم و گستره خاصی داشته و هر سال بر اهمیت آن افزوده شده است و محدود به یک ساحت وجودی انسان نیست؛ بلکه ساحت و ابعاد مختلف انسان را درگیر میکند و این ویژگی به مناسک اربعین تمایز و امتیاز میدهد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: ساحت اول جسم انسان است یعنی مناسک اربعین جسم را درگیر میکند و مسیر پیادهروی اربعین سختیها و ریاضت بدنی همراه دارد و بدن را از فرسایش روزمره دور میکند و آن را در قالب جدید در میآورد.
وی همچنین، گفت: ساحت دوم معرفت و باور است که بخش مهمی از ساحت وجودی انسان است و در اربعین اتفاقات مختلف میافتد و این پدیده ظرفیت این را دارد که تأمل در خویشتن و معرفت نفس ایجاد کند. مناسک اربعین نوعی اعتکاف سیار است و انسان در این رویداد روزهایی را در فضای اعتکافگونه سپری میکند تا فرصت بازگشت به خود را پیدا کند.
صالحی ادامه داد: ساحت سوم عواطف و احساسات است به این معنا که مناسک اربعین فرصت رشد عاطفی، احساسی و هیجانی مثبت را ایجاد میکند، احساسات نسبت به ستارگان درخشانی مانند اهل بیت(ع) و همچنین عواطف و احساسات ناب نسبت به دیگران.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: ساحت چهارم اراده است، انسان در چند روز پیادهروی اربعین هدفهای بزرگش کوچک و هدف نهایی یعنی سید و سالار شهیدان، بزرگ میشود و این عرصه فرصت بازگشت و شدن و تغییر و تحول اساسی است.
سیدعباس صالحی در پایان سخنانش، تأکید کرد: ساحت پنجم ساحت عمل است، چه عمل گفتاری و چه کرداری و چه فردی و چه جمعی. اربعین میتواند چتر وفاق، سفینه نجات و خیمه ماندگاری برای صلح جهانی، همزیستی اجتماعی و تعامل و همبستگی باشد و جایزه جهانی اربعین به دنبال خوب دیدن، خوب روایت کردن و به زیبایی عرضه کردن راهپیمایی اربعین است و از نظر جهانی میتواند مؤثر و جاذبهآفرین باشد.
بنابر اعلام این خبر، به مناسبت فرارسیدن نخستین سالگرد سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس، آیین اختتامیه ششمین جایزه جهانی اربعین با محوریت «سرداران مقاومت؛ حافظان امنیت اربعین» امروز (8 دیماه) با حضور شخصیتهای سیاسی و فرهنگی و با رعایت پروتکلهای بهداشتی در محل حسینیه الزهرا(س) این سازمان، برگزار شد.
در این آیین، علاوه بر رونمایی از تمبر یادبود این دوره، کتاب پنج دوره قبل این جایزه و همچنین، پوستر دوره هفتم جایزه جهانی اربعین، از برگزیدگان دوره ششم هم تجلیل شد.
ترکمان: پیادهروی اربعین عامل هشیاری ملتها و دوری از غفلتهاست
ابوذر ابراهیمیترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در سخنرانی خود در آئین اختتامیه ششمین جایزه جهانی اربعین با محوریت «سرداران مقاومت؛ ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام فاطمیه و شهادت دخت نبی مکرم اسلام حضرت فاطمه زهرا (س) و سالروز شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، اظهار کرد: حادثه کربلا و اربعین تقریباً یک جمع اضدادی است؛ از یک سو اوج عطوفت، مهر و وفاست و از سویی دیگر که مینگریم، خشونتی از سوی دشمن اعمال شده که این خشونت به قدری جانسوز بوده که بعد از سالیان دراز همچنان سوگ و عزای او تازه است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اساساً کسانی که وارد وادی عشق میشوند، مهمترین خصلت آن این است که انسان را از توجه به خود خارج میکند و انسان نسبت به همه چیز غافل است و نسبت به خود، دائم الذکر است.
وی ادامه داد: در متون دینی سفارش شده از ذکر و یاد خود بکاهیم و همواره به یاد خداوند متعال باشیم. آنچه که در این حادثه اربعین میبینیم این است که امام حسین (ع) براساس زیارت اربعین، هدفشان «لِیَسْتَنْقِذَ عِبادَکَ مِنَ الْجَهالَةِ، وَحَیْرَةِ الضَّلالَةِ» به معنای نجات مردم از جهل و ضلالت بوده است.
ابراهیمیترکمان همچنین، بیان کرد: غزالی، غفلت را بیماری میداند و معتقد است برای هشیار ساختن شخص غافل به دلیل نیاز نیست، بلکه به علت نیاز داریم. علتی باید به وجود آید تا غفلتزدایی کند. این علت، توجه دادن به معنویت و اخلاق است.
وی با اذعان اینکه هدف امام حسین (ع) نجات انسانها از جهالت بود، همایش جهانی پیاده روی اربعین را علتی برای هشیارسازی ملتها و دوری آنها از غفلت دانست.
وی در بخشی از سخنان خود، ناگفتههایی از سلوک رفتاری و جانفشانیهای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی برای نجات کودکی در سیستان و بلوچستان و عشق مادر به فرزند، را بیان کرد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خاطرنشان کرد: ما در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تلاش کردهایم در این چند سال، از زاویه دید میلیونها انسان پیاده روی اربعین را ثبت و ضبط کنیم. در این چند دوره توانستیم این حرکت را پایه گذاری کنیم و از هنرمندان برتری که این حادثه اعجاز انگیز را ثبت و ضبط کردند، تقدیر به عمل آوریم.
بنابر اعلام این خبر، به مناسبت فرارسیدن نخستین سالگرد سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس، آئین اختتامیه ششمین جایزه جهانی اربعین با محوریت «سرداران مقاومت؛ حافظان امنیت اربعین» امروز (۸ دیماه) با حضور شخصیتهای سیاسی و فرهنگی و با رعایت پروتکلهای بهداشتی در محل حسینیه الزهرا (س) این سازمان، برگزار شد.
در این آئین، علاوه بر رونمایی از تمبر یادبود این دوره، کتاب پنج دوره قبل این جایزه و همچنین، پوستر دوره هفتم جایزه جهانی اربعین، از برگزیدگان دوره ششم هم تجلیل شد.
ثبت دیدگاه شما