سواس، دانشگاه لندن (مدرسه مطالعات شرقی و آفریقایی (به انگلیسی: School of Oriental and African Studies))[نکته ۱] یک دانشگاه دولتی پژوهشی در لندن انگلستان و از کالجهای تشکیل دهنده دانشگاه لندن است که در زمینهٔ حقوق، زبان، علوم انسانی و اقتصاد کشورهای قارهٔ آسیا (و منطقهٔ خاورمیانه) و آفریقا تخصص دارد. بیش از ۳۰۰ رشته در مقطع کارشناسی و ۱۰۰ رشته در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در این دانشگاه ارائه میشوند. گاردین سواس را در زمره ۲۵ دانشگاه برتر بریتانیا رتبهبندی کردهاست.
سواس یکی از شناختهشدهترین مراکز آموزش عالی دنیا برای آموزش و پژوهش در موضوعات مربوط به آفریقا و آسیا بهویژه خاورمیانه است.
«مباحث مذهبی در تشیع معاصر» و «عناصر شیعی در معماری پاکستان» از طرح های تحقیقاتی این مدرسه مطالعاتی است.
این دانشگاه از نظر تعداد دانشجو یکی از دانشکدههای کوچک دانشگاه لندن است، و در ردهبندی دانشگاهی در بریتانیا رتبهٔ بالایی دارد.
۱ همکاری با جامعه فرهنگی و مذهبی ایران
۲ دانشآموختگان
۳ جستارهای وابسته
۴ نکات
۵ پانویس و منابع
۶ پیوند به بیرون
این دانشگاه از قدیم همکاری خوبی با دانشگاههای رسمی ایران داشته و دارد همچون دانشگاه فردوسی مشهد در زمینه رشته زبان و ادبیات فارسی،[۱] یا مرکز طلاب و اسلامی-حوزوی مرکز پژوهشی جامعه المصطفی (به عربی: جامعة المصطفي العالمية) که این مرکز دربارهٔ این دانشگاه اینچنین میگوید:[۲]
برای آشنا شدن با عناوین برخی از دروس ارائه شده در رشته مطالعات اسلامی ما دروس ارائه شده مدرسهی مطالعات مشرق زمین و آفریقا (به انگلیسی: School of Oriental and African Studies) که با مخفف SOASنیز نامیده میشود. –یکی از دانشکدههای صاحب نام در زمینهی شرقشناسی در جهان – را در نظر گرفتهایم.[۲] این دانشکده یکی از دانشکدههای زیر مجموعهی دانشگاه لندن است که در زمینهی حقوق، زبان، علوم انسانی و اقتصاد کشورهای قاره آسیا (و منطقه خاورمیانه) و آفریقا تخصص دارد و در آن در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری دانشجویان به تحصیل و پژوهش مشغول هستند. دانشکدهی مطالعات مشرقزمین و آفریقا یکی از شناخته شدهترین مراکز آموزش عالی دنیا برای آموزش و پژوهش در موضوعات مربوط به آفریقا و آسیا به ویژه خاورمیانه است.
و برخی از استادان دانشگاهی مانند سیّد کمال حاج سیّد جوادی استادیار مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی سال ۱۳۸۱ و ۸۲ با این دانشگاه همکاری داشته یا تحصیل کردهاند.[۳]
دانشآموختگان
مرکز مطالعات اسلامی این دانشگاه به مدیریت پروفسور عبدالحکیم از سال ۱۹۹۵م شروع به کار نمود. در زمینه قرآن پژوهی، این مدرسه نشریه ای را با عنوان «مجله مطالعات قرآنی» منتشر می کند. بعضی از دروس این مرکز نظیر درس «عصر فاطمیان در قرون ۱۰ تا ۱۲میلادی» با تشیع مرتبط است.