• 1
  • 0
  • 403

رئیس بنیاد بین‌المللی امامت مطرح کرد:

اهمیت تبدیل بُعد توصیفی سیره فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها به بُعد تحلیلی

اهمیت تبدیل بُعد توصیفی سیره فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها به بُعد تحلیلی

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سبحانی بر اهمیت تبدیل بُعد توصیفی سیره فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها به بُعد تحلیلی تأکید و با بیان این که پیامدها و امتداد جریان فاطمیه کمتر مورد بررسی قرار گرفته است، اظهار داشت: اگر فلسفه نهضت و انقلاب فاطمی روشن شود، بسیاری از کسانی که در دهه فاطمیه تردید دارند، خود پیش‌قدم در احیای هویت و مکتب فاطمی خواهند شد.


حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدتقی سبحانی، رئیس بنیاد بین‌المللی امامت، در مراسم افتتاحیه طرح تربیت مبلغ فاطمی با عنوان «معمای ناشناخته هستی»، بر اهمیت شناخت شخصیت، سیره و اندیشه‌های بلند فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها تأکید کرد و اظهار داشت: خداوند متعال در قرآن کریم عنوان بسیار مهمی را تحت ایام‌الله مطرح می‌سازد که همواره موردبحث مفسران و مورد پرسش پیروان اهل‌بیت عصمت و طهارت است.

وی در ادامه ضمن اشاره به فرازهایی از آیه ۵ سوره ابراهیم «وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا مُوسَی بِآیَاتِنَا أَنْ أَخْرِجْ قَوْمَکَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَی النُّورِ وَذَکِّرْهُمْ بِأَیَّامِ اللَّهِ إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَاتٍ لِکُلِّ صَبَّارٍ شَکُورٍ»، اظهار داشت: خداوند متعال در رسالت انبیا و نقش و کارکرد تبلیغی آن به‌عنوان نمونه حضرت موسی (ع) را مثال می‌زنند و رسالت اصلی انبیا را رهایی انسان‌ها از ظلمت و رهنمون سازی مردم به‌سوی نور ذکر می‌کنند.

رئیس بنیاد بین‌المللی امامت، بر جایگاه والای ذکر ایام‌الله در رهنمون سازی انسان به نور و بیرون‌کشیدن آن‌ها از ظلمت تأکید کرد و ابراز داشت: ایام‌الله آیه است که توسط آن پیامبر اکرم (ص) و انبیای الهی و همه کسانی که پیرو رسالت هستند، از طریق توسل در ایام‌الله می‌توانند انسان را از ظلمات به‌سوی نور رهنمون سازند.

وی صبر، مقاومت، استقامت در راه حق و شکرگزاری از نعمات را یکی از آثار ایام‌الله توصیف کرد و اظهار داشت: ایام شهادت صدیقه طاهره سلام‌الله‌علیها بی‌تریدید یکی از ایام‌الله است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدتقی سبحانی با اشاره به حدیثی از رسول‌الله (ص)، فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها را میزان و سنجش حق و باطل دانست، اظهار داشت: در ایام فاطمی که ایام‌الله است، از منظر شخصیت والای حضرت زهرا می‌توان در جامعه نورافشانی و ظلمت را کم و انسان‌های گرفتار در شبهه و آلوده به مسائل مختلف را در زیر چتر خیمه زهرای مرضیه سلام‌الله‌علیها قرار داد.

وی با تأکید بر این که در باب ایام شهادت صدیقه طاهره سلام‌الله‌علیها، باید گسترده‌تر، عمیق‌تر و با برنامه‌ای دقیق‌تر وارد شویم، خاطرنشان ساخت: در ایام‌الله ما با یک واقعه و حادثه عظیمی مواجه هستیم که ذکر آن بسیار مهم است. باید فاطمیه نقطه طلایی تبلیغی و معرفتی ما باشد.

رئیس بنیاد بین‌المللی امامت، بر اهمیت بهره‌مندی از صورت شعائری ایام فاطمیه در تقویت بسترهای ورود به بعد معارفی تأکید کرد و اذعان داشت: باید زمینه بروز شعائری فاطمیه به بستری برای ورود مخاطبان به دنیای معارفی صدیقه طاهره سلام‌الله‌علیها تبدیل گردد.

وی افزود: اگر کسی به مجموعه روایات و بیانات فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها رجوع داشته باشد، با دریایی از معارف روبرو خواهد شد؛ خطبه فدکیه را می‌توان عصاره تمام سخنان امیرالمؤمنین علیه‌السلام دانست که از مبدأ تا معاد، فلسفه احکام و مسئله امامت و… را پوشش می‌دهد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سبحانی بر اهمیت تبدیل بعد توصیفی سیره فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها به بعد تحلیلی تأکید و با بیان این که پیامدها و امتداد جریان فاطمیه کمتر مورد بررسی قرار گرفته است، اظهار داشت: اگر فلسفه نهضت و انقلاب فاطمی روشن شود، بسیاری از کسانی که در دهه فاطمیه تردید دارند، خود پیش‌قدم در احیای هویت و مکتب فاطمی خواهند شد؛ اگر تردید تحلیلی را اصلاح کنیم، مخاطبان میدان‌دار خواهند بود.

وی بر لزوم کاربردی‌سازی معارف فاطمی و صحنه‌های مربوط به سیره زهرای مرضیه سلام‌الله‌علیها تصریح کرد و خاطرنشان ساخت: قرآن کریم در احکام تعبدی جنبه کاربردی آن‌ها هم یادآور می‌شود؛ لذا بیان کاربردهای شریعت یکی از موارد کاربردی‌سازی معارف خطبه صدیقه طاهره سلام‌الله‌علیها است.

رئیس بنیاد بین‌المللی امامت، تصریح کرد: باید بتوانیم معارف فاطمی را با زندگی عموم مردم، نوجوان و جوان و کسانی که درگیر مشغله‌های محیط زندگی روزمره هستند، گره بزنیم تا نیاز به الگوی انسانیت صدیقه طاهر سلام‌الله‌علیها را احساس و سیره فاطمی را شخصیت گمشده و معنابخش زیست و روابط اجتماعی خود ترسیم نمایند.

وی در بخش پایانی سخنان خود ایام فاطمیه را مدرسه معرفت آموزی توصیف کرد و ابراز داشت: ذکر نام و یاد فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها نورافشان معارف ناب الهی برای اثربخشی در روح و ضمیر انسان و پرتوافکنی معارف در جامعه است.

منبع: https://hawzahnews.com/xbZSn

ثبت دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پنج × پنج =