وی نویسنده، متفکر، استاد دانشگاه و یکی از نخبگان فکری و دانشگاهی الجزایر به شمار میآید که در زمینههای مختلف علوم اسلامی، مکاتب و مذاهب، آثاری دارد و نماینده قشر وسیعی از نخبگان و فرهیختگان نواندیش است.
این استاد دانشگاه با تفکر روشنی که دارد به دور از تعصب و جمود تحت تأثیر امواج فکری انقلاب اسلامی، امام راحل و مقام معظم رهبری قرار دارد و نسبت به مکتب اهل بیت و نظام جمهوری اسلامی ایران همدلی نشان میدهد و در مسائل سیاسی دیدگاهی انقلابی دارد و طرفدار جبهه مقاومت و مخالف استکبار و صهیونیست است.
نورالدین بولحیه در اصل، صوفی و مالکیمذهب بود و در آغاز جوانی فعالیتهای وهابیگری داشت. وی در فرهنگ اهل سنت زندگی و تحصیل کرده، مکاتب مختلف فکری، فلسفی، کلامی و عرفانی را تجربه کرده و در پایان به ساحل نجات اهل بیت(ع) رسیده است.
وی خود را مسلمان معرفی میکند، بدون هیچ گونه گرایش مذهبی. او نظام ولایت فقیه را مترقیترین نظام حکومتی برمیشمارد.
بولحیه طرح تمدنی ترکیه و مالزی را اقتصادمحور برمیشمرد، در حالی که طرح تمدنی جمهوری اسلامی ایران، که امام خمینی و امام خامنهای آن را ارائه کردهاند، انسانمحور میداند و بر طرح آن دو کشور امتیاز دارد.
این اندیشمند پایاننامه دکترایش را با موضوع «تعامل جمعیت علمای مسلمان الجزایر با فرق صوفیه» به پایان رسانده و هماکنون در دانشکده اصول دین دانشگاه باتنه استاد اندیشه اسلامی است.
سومین دوره حیات فکری نورالدین بولحیه پس از آشنایی با وهابیت و تصوف، شناختن میراث علمی تشیع است. وی در سال ۱۹۹۸ به لوح فشرده «الجامع فی التفسیر» دست یافت. این لوح فشرده تفاسیر ارزشمندی را دربرداشت؛ تفسیر نمونه آیتالله ناصر مکارم شیرازی و تفسیر بصائر از تقی مدرسی و «من وحی القرآن» از محمدحسین فضلالله و…
بولحیه معتقد است که این لوح فشرده، وی را از زندان تعصب و طایفهگری که حتی صوفیان هم به آن مبتلا هستند رهایی داده است و امروز به جای طایفه به امت و به جای مذهب به اسلام فکر میکند.
وی به خاطر هجمه سختی که جریانهای اسلامی به شیعه داشتند، به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تصور میکرد که شیعه خطری برای امت اسلامی است و همان طور که برخی از رهبران جریانهای اسلامی در الجزایر گفته بودند، آزادی قدس به دست نمیآید مگر بعد از نابود کردن شیعیان؛ همان کاری که صلاحالدین ایوبی انجام داد.
وی اکنون پس از جستوجو و مطالعه دریافته که همه این حرفها دروغ و افترا بود و بزرگان بسیاری در این مذهب حضور دارند.
بولحیه از شیخ محمد غزالی تأثیر بسیار گرفته و به تقریب مذاهب اسلامی معتقد است. همچنین با افکار بزرگانی چون شیخ محمود شلتوت، مصطفی مراغی، عبدالحلیم محمود و … آشنایی یافته است. بیش از صد جلد کتاب در موضوعات مختلف نوشته و در نویسندگی دو سبک مختلف را در پیش گرفته است؛ ابتدا شیوه علمی و آکادمیک برای اهل علم و نخبگان جامعه و دوم شیوه ادبی و روایی که به زبان ساده و داستانوار مطالب علمی، اعتقادی و سیاسی را برای عامه مردم تبیین میکند.
از جمله آثار این نویسنده میتوان به جستوجوگران خداوند، کلمات مقدس، معجزات علمی، صلح برای جهانیان، معجزات حسی، عدالت برای جهانیان، رحمت برای جهانیان، انبیا به آمدن محمد(ص) مژده میدهند، میوههایی از درخت پیامبری، دلها با محمد(ص) است، پیامبر معصوم، پیامبر هم انسان است، پیامبر راهنما، اسرار انسان و اسرار زندگی، پلیدی نفس اماره، درسهای نفس لوامه، مراحل نفس مطمئنه، معارف نفس راضیه و مواهب نفس مرضیه نیز اشاره کرد.