• 1
  • 0
  • 269

تحولات سیاسی عصر امامت حضرت سجاد (علیه السلام) کتاب شد

تحولات سیاسی عصر امامت حضرت سجاد (علیه السلام) کتاب شد

انتشارات میراث ماندگار کتاب «تحولات سیاسی عصر امامت حضرت سجاد (علیه السلام)» نوشته محمدجواد گودینی و ویراستاری سریه جهان‌بین را در ۱۳۰ صفحه منتشر کرد.


«تحولات سیاسی عصر امامت حضرت سجاد (علیه السلام)» نوشته محمدجواد گودینی توسط انتشارات میراث ماندگار منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، انتشارات میراث ماندگار کتاب «تحولات سیاسی عصر امامت حضرت سجاد (علیه السلام)» نوشته محمدجواد گودینی و ویراستاری سریه جهان‌بین را در ۱۳۰ صفحه منتشر کرد. برای تألیف این اثر تاریخی-روایی نزدیک به ۱۰۰ جلد از منابع فارسی و عربی در پیرامون تاریخ اسلام دیده شده و با استفاده از آن‌ها زندگانی امام چهارم حضرت سید الساجدین علی بن الحسین (علیه السلام) و رویدادهای سیاسی عصر امامت آن امام همام (علیه السلام) تحلیل و بررسی شده است.

نویسنده در فصل نخست به بررسی زندگانی پیشوای چهارم شیعیان حضرت زین العابدین (علیه السلام) می‌پردازد و در فصل دوم، رخدادهای سیاسی عصر امام چهارم (علیه السلام) همچون واقعه حره، قیام عبدالله بن زبیر و فرجام آن، قیام توابین به رهبری سلیمان بن صرد خزاعی و قیام مختار بن ابی عبد ثقفی را به عنوان مهم‌ترین رویدادهای سیاسی جهان اسلام و تشیع در عصر امامت حضرت سجاد (علیه السلام)، مورد بررسی و تحلیل قرار می‌دهد.

دوران امامت حضرت زین العابدین (علیه السلام) یکی از پرتحول‌ترین دوران‌های تاریخ سیاسی اسلام محسوب می‌شود و در این مقطع تاریخی، رخدادهای فراوانی در جهان اسلام پیش آمد. در این دوران، جهان اسلام شاهد انتقال خلافت از آل ابی سفیان به آل مروان بوده و دوران پرمشقت و دردآوری برای اهل بیت طاهرین (علیه السلام) و شیعیان ارزیابی می‌شود.

امام زین العابدین (علیه السلام) در دوران امامت ۳۵ ساله خود، با پنج خلیفه اموی (یزید بن معاویه، معاویه بن یزید، مروان بن حکم، عبدالملک بن مروان و ولید بن عبدالملک) همزمان بوده و در محرم سال ۹۵ هجری، پس از حدود ۳۵ سال امامت، بدستور خلیفه اموی ولید بن عبد الملک به شهادت رسید. تحلیلی که نویسنده از این زندگی سیاسی امام چهارم (علیه السلام) به مخاطبان ارائه می‌کند در نوع خود کم نظیر است، بویژه آنکه این مقطع از تاریخ اسلام بسیار حساس است و ضرورت دارد که تحلیل‌های متعدد و متنوعی از زوایای گوناگون درباره آن ارائه شود.

گودینی، مدرک دکتری زبان و ادبیات عرب از دانشگاه تهران دارد. او پژوهشگر تاریخ اسلام و استاد دانشگاه و نویسنده کتاب‌هایی چون «تأملی بر زندگانی ابو الاسود دؤلی و شرح گزیده‌ی اشعارش»، «صعود و سقوط ادبیات سیاسی در عصر بنی‌امیه» (تالیف مشترک با مجتبی زارعی)، «چهل حدیث در ستایش حسن خلق»، «بررسی تحلیلی صلح امام حسن (علیه السلام) و آغاز خلافت اموی»، «بررسی و تحلیل زندگی سید حمیری و گزیده اشعارش»، «بررسی، شرح و تحلیل قصیده فرزدق در ستایش امام سجاد (علیه السلام)»، «تاملی بر زندگانی و سخنان امام حسن عسکری (علیه السلام)»، «چهل حدیث در فضائل حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)»، «واکاوی زندگانی و سخنان عمربن‌عبدالعزیز» و «درآمدی بر زندگانی و سروده‌های صاحب بن عباد» است.

منبع :خبرگزاری مهر

ثبت دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

پنج + 20 =