این دانشگاه در زمینه مطالعات اسلامی در مقطع دکتری پذیرش دارد. برخی از مواد درسی آن عبارتند از: شیعیان کلاسیک، توسعه افکار شیعی، جهاد و بنیادگرایی اسلامی (با تمرکز بر ایران، لبنان و مصر)، ساختار ایران مدرن.

از موضوعات و پروژه های تحقیقی مرتبط با تشیع در این دانشگاه می توان به این موارد اشاره کرد: درآمدی بر تشیع (تاریخ و دکترین شیعیان دوازده امامی)، ریشه های انقلاب (تاریخ تشریحی ایران مدرن)، اسلام تندرو، اسلام و انقلاب در خاور میانه. در سایت دانشگاه مقالات متعددی در مورد شیعه موجود است.

دانشگاه ییل (به انگلیسی: Yale University) از قدیمی‌ترین و معتبرترین دانشگاه‌های آمریکا و جهان به حساب می‌آید. دانشگاه ییل، دانشگاهی خصوصی است که در سال ۱۷۰۱ میلادی در شهر نیوهیون ایالت کنتیکت آمریکا تأسیس شد.

بسیاری از روسای جمهور آمریکا و همچنین سران دولتی از جمله بیل کلینتون، جورج دبلیو بوش، جان کری و هیلاری کلینتون از این دانشگاه فارغ‌التحصیل گردیده‌اند.

بر اساس آمار «یو اس نیوز» دانشکده حقوق این دانشگاه همواره رتبه اول را در بین دانشگاه‌های آمریکا احراز کرده‌است. همچنین در سال ۱۸۶۱ اولین مدرک تحصیلی دکتری در آمریکا به فارغ‌التحصیلان دانشکده علوم و هنر این دانشگاه داده شده‌است.

 

دانشگاه ییل یکی از مهمترین دانشگاههاي آمریکا محسوب می شود که در رنکینگ سال جاري رتبه هشت دانشگاه¬هاي جهان را از آن خود کرده است. موضوع اسلام و به طورخاص تشیع یکی از محورهاي آموزشی و پژوهشی دانشگاه ییل است. در واقع این دوره یکی از ده دوره دپارتمان علوم مذهبی دانشگاه ییل به حساب می¬آید و این دانشگاه در زمینه مطالعات اسلامی فقط در مقطع دکتري پذیرش دارد. دانشجویان مقطع دکتري مطالعات اسلامی باید در فراگیري تاریخ، اندیشه¬ها و گرایشهاي اسلامی رشد کافی کرده و علاوه بر آن روش شناسی و راهکارهاي مورد نیاز براي شناخت اسلام و پژوهش راجع به مسائل پیرامونی آن¬را به دست آورند. دانشجویان در حوزه¬هاي فلسفه اسلامی، الهیات، تشیع، تصوف، تمدن، حقوق، جامعه و نهادهاي اسلامی آموزش¬هاي لازم و منابع مورد نیاز را می¬گذرانند.
در دوره مطالعات اسلامی دانشگاه ییل، در کنار استادان ثابت این دوره یعنی استاد گرهارد بورینگ، استاد عباس امانت، استاد عادل الوچه و استاد فرانک گریفل، دانشجویان از استادان برجسته¬اي در دپارتمان¬هاي تاریخ، علوم سیاسی و خاور نزدیک با گرایش اسلامی بهره¬مند می¬شوند.
همایش ها، سخنرانیها و میزگردهایی نیز در این بخش مطالعات اسلامی دانشگاه ییل برگزار میگردد از جمله می توان به همایش ریشه های اسلام در آمریکا، با سخنرانی دکتر جیمز جونز از دانشگاه منهتن با موضوع نیاز هویتی آمریکائیان مسلمان؛ سخنرانی عمر فاروغ از بنیاد نواوی با موضوع اسلام و فرهنگ ذاتی، چالش های فرهنگی اجتماعی در پیش روی مسلمانان و آمریکا؛ همایش جوانان مسلمان، امیدها و حقائق با سخنرانی امام سراج وهابی از مسجد التقوی نیویورک امام شعیب از مرکز اسلامی دانشگاه آمریکن، امام عبدالمالک شیخ یوسف استاس، شیخ شاکر السید، همایش «« اسلام سیاسی و نقش آن در سیاست خارجه آمریکا بعد از حادثه 11 سپتامبر» با سخنرانی فرانک گریفل؛ میزگرد « اسلام؛ دینی به عنوان خشونت یا تهدید »حضور عباس امانت استاد تاریخ خاورمیانه، گرهارد بورینگ، استاد علوم سیاسی، گرهارد گریفل، کوثر رضوي، استاد تاریخ عصر اسلامی و ویلز جمیز، اشاره کرد.

در سال 2015 و در پی ناکامی نسبی مرکز حقوق اسلامی دانشگاه هاروارد، مرکز حقوق اسلامی دانشگاه ییل با حمایت مالی یک تاجر سعودي راه اندازي شد. عبدالله کامل، تاجر سعودي، پس از ملاقات با نمایندگان رئیس این دانشگاه 10 میلیون دلار به دانشکده حقوق این دانشگاه اهدا کرد.
کامل مدیر عامل هولدینگ «دله البرکه» در عربستان است که در زمینه ارائه خدمات مالی، بانکداري، بیمه، گردشگری، رسانه¬هاي گروهی و املاك فعالیت می¬کند.
سرفصل¬هاي آموزشی مرتبط با مطالعات اسلامی در دانشگاه ییل عموما توسط اعضاي هیات علمی بخش مطالعات اسلامی دانشگاه یعنی پروفسور گرهارد بورینگ متخصص در حوزه تاریخ اسلام و قرآن و حدیث و پروفسور فرانک گریفل متخصص در حوزه اسلام مدرن و معاصر تدریس می¬شود.
جدول زیر فهرست اساتیدي است که بنابر اعلام وبسایت رسمی دانشگاه ییل در حال حاضر تدریس متون ناظر به مطالعات اسلامی این دانشگاه را در مقطع دکتري بر عهده دارند:

از جمله استادان ایرانی دانشگاه ییل در حوزه مطالعات اسلامی و شیعی باید به عباس امانت اشاره کرد. وي استاد تاریخ و مطالعات بین المللی در دانشگاه ییل و صاحب کرسی مطالعات خاورمیانه این دانشگاه است و در حوزه مطالعات اسلامی و شیعی و مطالعات خاورمیانه و ایران تدریس و پژوهش دارد. او در سال 1971 مدرك کارشناسی خود را از دانشگاه تهران دریافت کرد و در سال 1981 نیز از دانشگاه آکسفورد دکترا گرفت. تخصص ویژه وي تاریخ دوران قاجار است. وي عضو شوراي سردبیري دائرةالمعارف ایرانیکا است وسردبیری Persia observed نیز را به عهده دارد. امانت همچنین داراي تألیفاتی در زمینه بهاییت، تاریخ ایران و هویت ایرانیان است. دکتر عباس امانت بهایی متعصبی است که خود و برادرش، حسین امانت از سران جامعه بهایی آمریکاي شمالی به شمار می¬روند. عباس امانت به یک خانواده یهودي مقیم کاشان تعلق دارد که طبق رویه بسیاري از یهودیان کاشان و همدان در دوره متاخر قاجاریه ابتدا جدیدالاسلام و سپس بابی و بهایی
شدند و با حمایت¬هاي مالی و سیاسی خود گسترش بابیگري و بهایی¬گري را سبب شدند. از جمله آثار اخیر عباس امانت پیرامون تشیع م¬ توان به «اسلام آخرالزمانی و شیعیان ایرانی» اشاره کرد که در لندن به چاپ رسیده است.
وی همچنین پیشتر کتاب «شریعت: حقوق اسلامی در فضاي معاصر» را با همکاري فرانک گریفل، عضو هیات علمی و استاد مطالعات اسلامی دانشگاه ییل منتشر کرده است. انتشارات دانشگاه استنفورد آمریکا نشر این کتاب را بر عهده داشته است.
مهمترین آثار و عناوین پژوهشی مرتبط با اسلام و تشیع که در قالب کتاب و پایان نامه در دانشگاه ییل به انجام رسیده به قرار زیر است:

دانشگاه ییل آمریکا