سیستم آموزشی این دانشگاه ترکیبی از علوم جدید و علوم حوزوی است. هدف از تأسیس این دانشگاه، تربیت دانشآموختگانی با توانایی علمی بالا در یکی از رشتههای نوین دانشگاهی همراه با دانش دینی برای مدیریت کشور در سمتهای کلیدی و اصلی جمهوری اسلامی است.
این دانشگاه قبل از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، شعبهٔ مطالعات مدیریت دانشگاه هاروارد بودهاست. به گفتهٔ محمد رضا مهدوی کنی دانشگاه امام صادق در تلاش است، که به دانشگاه اسلامی و پایگاه علمی و تربیتی جهان اسلام تبدیل شود.
تا اواسط سال ۱۳۹۳ ریاست این مجموعه بر عهدهٔ محمد رضا مهدوی کنی بود. پس از درگذشت محمد رضا مهدوی کنی، فرزندش محمد سعید مهدوی کنی طی یک دورهٔ موقتِ ۳ ساله و تا ۱۷ مهرماه ۱۳۹۷ ریاست این دانشگاه را بر عهده داشت.
در تاریخ ۱۷ مهرماه ۱۳۹۷ بنا بر تصویب هیئت امناء جامعه الامام الصادق طی حکمی از سوی صادق آملی لاریجانی رئیس هیئت امناء جامعه الامام الصادق، حسینعلی سعدی برای یک دوره سه ساله به عنوان رئیس دانشگاه امام صادق تعیین شد.
وی هماکنون ریاست این دانشگاه را بر عهده دارد.
دانشگاه امام صادق یک دانشگاه غیرانتفاعی است که هزینههای خود را از سرمایهگذاریهای هلدینگ جامعة الامام الصادق و مجموعه کارخانجات نساجی جامعه، کارخانه داروسازی حیان، پاساژ نور و میلاد نور در تهران، کمکهای دولتی و تعدادی از بازاریهای تهران تأمین میکند.
اگرچه این دانشگاه در وزارت علوم غیرانتفاعی محسوب میشود، اما هیچ گونه شهریهای از دانشجویان خود دریافت نمیکند و امکانات رفاهی مانند خوابگاه در واحد برادران رایگان است هزینههای تغذیه آن نیز به میزان سایر دانشگاههای دولتی است. این دانشگاه طی چند سال با سطحبندی دانشجویان مقطع دکتری، از برخی از آنان که در ارزشیابی علمی رتبه «ب» یا «ج» کسب میکردند شهریه تحصیلی دریافت میکرد.
که به خاطر این شهریههای سنگین مورد انتقاد دانشجویان قرار گرفت که در نهایت از سال ۱۳۹۶ اقدام به پذیرش دانشجویان دکتری به صورت رایگان و تنها در گروه «الف» نمود.
در حال حاضر جهت پذیرش در مقطع دکتری در این دانشگاه لازم است که متقاضیان حداقل ۲۰ امتیاز پژوهشی کسب کنند تا بتوانند وارد رقابت با سایر متقاضیان شوند که کسب این مقدار امتیاز برای دانشجویان و دانش آموختگان مقطع کارشناسی ارشد، کمی دشوار است.
در سال ۱۳۹۳ پایگاه خبری دانشآموختگان دانشگاه امام صادق توسط داعش هک شد و داعش این را رسماً اعلام کرد.
همچنین در سال ۱۳۹۹ در سالگرد کشته شدن ۱۷۶ سرنشین هواپیمای اوکراینی بر اثر شلیک موشکهای سپاه پاسداران، وبسایت این دانشگاه هک و این پیام در صفحهٔ آن نوشته شد: «هیچوقت نمیبخشیم، هیچوقت فراموش نمیکنیم، خواهان عدالت هستیم. منتظر ما باشید.»
هرچند کلانتری، مسئول وبگاه اطلاعرسانی، این حمله را کار «تروریستهای سایبری» و منبع آن را «از خارج و کشورهای منطقه» دانست.
درب اصلی دانشگاه امام صادق علیه السلام: تهران، بزرگراه چمران، پل مدیریت
درب دوم دانشگاه امام صادق علیه السلام: تهران، بزرگراه همت (به سمت غرب)، میدان صنعت، خیابان خوردین، خیابان ایران زمین، روبروی بیمارستان بهمن
کدپستی: ۱۴۶۵۹۴۳۶۸۱
صندوق پستی: ۱۵۹-۱۴۶۵۵
پست الکترونیک:isuisu.ac.ir
تلفن: ۸۸۰۹۴۰۰۱
دورنگار: ۸۸۰۹۳۴۸۴
اهداف
قبل از انقلاب ۱۳۵۷ ایران در حکومت پهلوی، ایدهٔ تشکیل یک دانشگاه اسلامی در مباحثههای روحانیونی چون مرتضی مطهری، محمد بهشتی، محمد جواد باهنر، محمد رضا مهدوی کنی و سید محمود طالقانی و دیگران تشکیل شد. که بعد از انقلاب زمینه انجام این اندیشه هموار گشت تا نهایتاً در سال ۱۳۶۱ و در حین اجرای انقلاب فرهنگی تأسیس شد.
هدف از تأسیس دانشگاه امام صادق، فراهم آوردن محیطی به منظور تحقیق حول علوم اجتماعی و انسانی با توجه به مبانی اسلامی و در کنار آن تربیت اشخاص متخصص و متعهد برای حل مسائل مبتلا به کشور پس از انقلاب ۱۳۵۷ بود. پس از ملاقات مسئولین، استادان و دانشجویان دانشگاه با رهبر جمهوری اسلامی در سال ۱۳۸۴ و تأکید وی بر این که وظیفه این دانشگاه تولید علم است، اهداف دانشگاه تغییر محسوسی کرد، تا جایی که شعار «تربیت اسلامی و مرجعیت علمی» به عنوان شعار دانشگاه انتخاب شد. در سال ۱۳۹۳، این شعار به شعار کوتاهتر «دانشگاه اسلامی مرجع» تغییر کرد.
رشتههای تحصیلی
پردیس برادران
- دانشکده الهیات، معارف اسلامی و ارشاد
- دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد
- دانشکده معارف اسلامی و علوم سیاسی
- دانشکده معارف اسلامی و حقوق شامل گرایشهای خصوصی، جزا و عمومی
- دانشکده معارف اسلامی و مدیریت شامل گرایشهای بازرگانی، دولتی، صنعتی و مالی
- دانشکده معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات
- مرکز آموزش دروس حوزوی
- مرکز زبان: شامل زبانهای عربی – انگلیسی – فرانسوی – ایتالیایی – اسپانیایی – روسی
پردیس خواهران
- دانشکده معارف اسلامی و علوم تربیتی
- دانشکده معارف اسلامی و فلسفه و کلام اسلامی
- دانشکده معارف اسلامی و حقوق
- دانشکده معارف اسلامی وفقه وحقوق