• 0
  • 0
  • 411

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:

باید قرآن را با نظر به سنت و سیره معصومان به درستی بفهمیم

باید قرآن را با نظر به سنت و سیره معصومان به درستی بفهمیم

معاون پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی با بیان این که باید مفهوم دین را به خوبی کالبد شکافی کنیم، گفت: باید قرآن را با نظر به سنت و سیره معصومان به درستی درک کنیم.


حجت الاسلام والمسلمین نجف لک زایی در آیین رونمایی و تشریح منشور مرجعیت قرآن کریم که به صورت مجازی از سوی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد، با اشاره به وجود دو دسته مفهوم بسیط و سازه ای اظهار داشت: اگر بخواهیم از مفهومی مثل دین و عدالت و قدرت درک درستی داشته باشیم، باید آن را به شکل سازه ای بفهمیم و سازه را استخراج کنیم؛ در کتب لغت با این واژه ها برخورد سازه ای نکرده اند و بسیط است و در خصوص مفهوم دین، چند معنا نوشته اند.

وی گفت: در قرآن کریم می بینیم که در حدود ۹۰ بار که مفهوم دین و مشتقات آن به کار رفته، معانی مختلفی را مطرح می کند؛ این سازه سه مؤلفه دارد که در رأس آن مقام قدرتمند قرار گرفته و در دین توحیدی آن مقام، خدای متعال می شود و خدا از ما می خواهد تا از او اطاعت کنیم و نتیجه ای که در این سازه ترسیم می شود، اطلاعات و تشویق و تنبیه و اهداف وجود دارد.

معاون پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی با بیان این که دین می خواهد تکلیف رابطه اطاعت را مشخص کند، تصریح کرد: عنصر مرکزی و جوهری در دین، عنصر فرمانبرداری است و اگر انسان از خدا فرمانبرداری کرد، خدا او را نصرت و حمایت می کند.

وی با اشاره به این که قرآن را باید با نظر به سنت و سیره معصومان علیهم السلام به درستی بفهمیم، افزود: قرآن رویکرد کل نگر و جامع نگر را از ما می خواهد و باید به همه قرآن ایمان آورد، نه به بعضی از آن.

حجت الاسلام والمسلمین لک زایی اظهار داشت: باید مفهوم دین را به خوبی کالبد شکافی کنیم و ایده ها و محتواها را در عالم عینی و بیرونی تجسم ببخشیم و نظامات آن را ایجاد کنیم تا مرجعیت علمی قرآن اتفاق بیفتد.

وی گفت: خدا ما را حمایت و نصرت می کند و پاداش می دهد و گناهان ما را می بخشد و علیم و حکیم و غفار است تا ما از او اطاعت کنیم و عقل، نفس، جسم، اندیشه، جهان بینی، اخلاق، نفس و نظامات ما تابع او شود.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به ضرورت اهتمام به تولید کتب صوتی تصریح کرد: امروز خیلی ها دیگر کتاب نمی خوانند و برخی فقط فایل صوتی گوش می کنند؛ باید کتاب تولید شده را به صوت و فیلم و کلیپ نیز تبدیل کنیم و لازم است که با همکاری میز قرآن این مسأله پیگیری شود.

ثبت دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

چهار × 5 =