• 0
  • 0
  • 286

رئیس اتحادیه علمای شیعه ترکیه و مسئولان علمی و فرهنگی موسسه کوثر(ترکیه) با معاونین بنیاد بین المللی امامت و موسسه البیان للتواصل و التاصیل دیدار کردند.

رئیس اتحادیه علمای شیعه ترکیه و مسئولان علمی و فرهنگی موسسه کوثر(ترکیه) با معاونین بنیاد بین المللی امامت و موسسه البیان للتواصل و التاصیل دیدار کردند.

دکتر غدیر آکاراس رئیس هیئت امنای موسسه علمی فرهنگی کوثر ترکیه نیز در این دیدار ضمن تقدیر از تلاش های ارزشمند بنیاد بین المللی امامت در عرصه تبیین معارف ناب اهل بیت علیهم السلام، برگزاری دوره های تخصصی بنیاد بین المللی امامت را بسیار مهم توصیف و بر لزوم توسعه آموزش ها و پژوهش های معارفی در ترکیه تأکید نمود.


مسئولان علمی و فرهنگی مؤسسه کوثر(ترکیه) با معاونین بنیاد بین‌المللی امامت و مؤسسه البیان للتواصل و التاصیل دیدار کردند.

حجت‌الاسلام اسفندیاری معاون آموزش بنیاد بین‌المللی امامت در دیدار با مسئولان علمی و فرهنگی مؤسسه کوثر(ترکیه) گزارش جامعی از فعالیت‌های بنیاد بین‌المللی امامت ارائه نمود.

وی ضمن اشاره به فعالیت‌های پژوهشکده امامت، رصد توانمندی‌های و بازشناسی فعالیت‌ها و رویکردهای پژوهشی مراکز هم‌تراز را از مهم‌ترین رسالت‌های پژوهشکده امامت توصیف نمود و اظهار داشت: پژوهشکده امامت از پنج گروه پژوهشی «مطالعات تطبیقی امامت»، «مطالعات تبیینی امامت» و «تاریخ امامت»، «پاسخگویی و مناظره» و «روش‌شناسی امامت» تشکیل شده است.

وی در ادامه تبیینی از رویکردهای آموزشی بنیاد بین‌المللی امامت ارائه و به فعالیت‌های مرکز تخصصی امام‌شناسی اشاره نمود و اظهار داشت: در این مرکز برنامه‌ریزی‌ها مبتنی بر سه سطح … دنیال می شود.

وی با بیان این که بنیاد بین المللی امامت تنها متولی برگزاری سطح 4 دوره نظام جامع امامت در کشور است، اظهار داشت: مرکز تخصصی امام شناسی تا کنون 15 دوره سطح سه نظام جامع امامت را مبتنی بر رویکرد کارآمدسازی برگزار نموده است.

وی به برگزاری 5 دوره تخصصی سطح 4 یا همان دوره دکتری نظام جامع امامت اشاره نمود و ابراز داشت: در سطح 4 مرکز تخصصی امام شناسی تا کنون سه دوره امامت تبیینی به عنوان امام شناسی و دو دوره امامت تطبیقی بین مذاهب برگزار شده است.

وی ضمن اشاره به اهمیت برپایی دوره‌های عبقات شناسی با بیان این که با آنچه در نصوص هست، با روش صاحب عبقات می تواند مخالفین را مجاب و گفتگوی حکیمانه ای را رقم زد، اظهار داشت: عبقات الانوار شاهکاری است که نمی شود به راحتی از کنار آن عبور کرد؛ لذا بخش قابل توجهی از آموزش‌های بنیاد بین‌المللی امامت بر محور عبقات و امامت نص محور شکل گرفته است.

وی یادآور شد: در مرکز تخصصی امامت دوره های آموزش عمومی را طوری طراحی کردیم که در این دوره ها مربی تربیت شود، یعنی پایان یک دوره طلبه های ما بتوانند بر اساس متنی که آموزش دیده‌اند، امامت را در جامعه منتشر کنند.

وی به 5 گام دوره عمومی اعم از؛ دوره آشنایی، مقدماتی، میانی، تکمیلی و پیشرفته اشاره نمود و با بیان این که دوره پیشرفته، دوره تربیت مربی است، اظهار داشت: در کنار برگزاری دوره های کوتاه مدت و بلند مدت آموزشی، دوره ها در قالب کارگاهی نیز ارائه می گردد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت های موسسه البیان للتواصل و التاصیل اشاره نمود و با بیان این که تا نتوانیم تشیع را با یک زبان علمی در مراکز مهم علمی و آکادمیک جهان معرفی کنیم نمی توانیم ادعا پیشرفت در حوزه معارف شیعی داشته باشیم، اظهار داشت: یکی از کار های مهم موسسه مهم البیان – پروژه موسوعه معارف شیعی در سی جلد است که چند کتابش آن از جمله: خانواده، گفتمان سیاسی، امام علی(علیه السلام) ، امام مهدی(عج) ، پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله آماده شده است.

وی گزارشی از تدوین منشور اعتقادی شیعه در بیش از 150 صفحه و تلخیص آن برای ترجمه به زبان های مختلف ارائه نمود و ابراز داشت: احصا اجماعیات و مشترکات اعتقادات شیعه از دیگری پروژه هایی است که در آن نقاط مشترک استخراج، مستند و تعریب شده است.

وی بحث شناسایی مراکز اکادمیک در حوزه لاتین در حوزه تشیع را یکی دیگر از فعالیت های البیان دانست و با بیان این که 15 موسسه از مراکز مهم شیعه شناسی در کشور های لاتین زبان شناسایی شده است، اظهار داشت: تقویت گفتگو های درون شیعی از مهمترین تاکیداتی است که دنبال میشود.

وی به فعالیت های موسسه معارف اهل بیت علیهم السلام اشاره و خارج کردن معارف اعتقاد تشیع از انزاوی فرهنگی – اجتماعی و حضور در محافل دانشگاهی اندیشه و دانش مبتنی بر تراز شیعی را از مهمترین اهداف این مجموعه دانست.

وی در بخش پایانی سخنان خود ضمن تأکید بر اهمیت تقویت همکاری بنیاد بین المللی امامت و موسسه کوثر(ترکیه) با بیان این که بنیاد بین المللی امامت، می تواند نقش عقبه علمی و فکری موسسه کوثر ایفا نموده، موسسه کوثر نیز حلقه واسط حوزه قم و علمای ترکیه باشد، اظهار داشت: برگزاری مشترک دوره های کوتاه مدت و بلند مدت در موضوعات امامت شناسی و معارف شیعی و کلامی و تاریخ تشیع، و برگزاری کارگاه‌هایی برای آشنایی طلاب و فضلا با سوالات و شبهات و روش های جدید و یادگیری مهارت های پاسخگویی از جمله کارهایی است که می توان دنبال نمود.

دکتر غدیر آکاراس رئیس هیئت امنای موسسه علمی فرهنگی کوثر ترکیه نیز در این دیدار ضمن تقدیر از تلاش های ارزشمند بنیاد بین المللی امامت در عرصه تبیین معارف ناب اهل بیت علیهم السلام، برگزاری دوره های تخصصی بنیاد بین المللی امامت را بسیار مهم توصیف و بر لزوم توسعه آموزش ها و پژوهش های معارفی در ترکیه تأکید نمود.

وی بر نقش علوم انسانی در تبیین نگاه های اسلامی تأکید نمود و یادآور شد: جوان امروزی ما مبتنی بر رویه دانشگاهی که تربیت ودر وجودش نهادینه شده، مطالب را فهم می کند؛ لذا ما راهی جز تبیین معارف و منابع وحیانی جز در قالب علوم انسانی نداریم.

وی ورود تخصصی و هدفمند برای بهره گیری از ظرفیت های فضای مجازی را بسیار مهم ارزیابی نمود و ابراز داشت: موسسه کوثر همواره آماده توسعه همکاری های علمی به ویژه ترجمه متون اسلامی به زبان ترکی استانبولی است.

ثبت دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

چهار − 1 =