• 1
  • 0
  • 462

دیدار و بازدید مدیران موسسه الدلیل از موسسه البیان

دیدار و بازدید مدیران موسسه الدلیل از موسسه البیان

مدیران و اعضای هیات علمی موسسه الدلیل وابسته به عتبه حسینیه ضمن بازدید از موسسه البیان للتواصل و التاصیل با حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر محمدتقی سبحانی دیدار و گفت‌وگو کردند.


مؤسس موسسه البیان للتواصل و التاصیل در این نشست مشترک، بیان کرد: یکی از ضعف‌های حوزه علمیه عدم تمرکز بر معارف اهل‌بیت با محوریت ائمه معصومین(ع) است.
دکتر سبحانی ابراز داشت: بر همین اساس بیش از 2 دهه است که یک طرح کلان فکری در حوزه معارف اسلامی بر اساس مکتب اهل‌بیت(ع) در حال پی‌ریزی و تدوین است.
وی خاطرنشان کرد: هدف موسسه البیان معرفی شیعه به‌صورت کاملا جدی، روشن، علمی و بدون هیچ‌گونه روتوشی است.
مؤسس موسسه البیان للتواصل و التاصیل یادآور شد: موسوعه معارف شیعی در 30 جلد در قالب کتاب‌های کوتاه 150 صفحه‌ای برای معرفی معارف اصیل شیعی و سؤالات روز جامعه جهانی و مخاطبان در حال تدوین است.
وی ادامه داد: موسسه البیان تلاش می‌کند قرائتی از تشیع را عرضه کند که کاملا مبتنی بر حوزه اصیل شیعه باشد به‌گونه‌ای تمام بزرگان و اندیشمندان حوزوی آن قرائت را تایید کنند.

دکتر سبحانی اظهار داشت: توجه به عقلانیت، اعتدال و ملاحظات موردنیاز به همراه تبدیل کردن این موسسه به یک ادبیات و پایگاه مرجع برای معرفی تشیع با زبان امروزی و با دوری از پیچیدگی‌های زبان درون شیعی برای مخاطب غیر شیعی از دیگر اهداف مهم موسسه البیان می‌باشد.

وی تاکید کرد: در طول دوسه دهه گذشته معرفی شیعه همراه با تسامح و مجامله کاری بوده و این موجب کتمان حقایق شیعه شده است.

تالیف موسوعه 30 جلدی شیعه


مؤسس مؤسسه البیان للتواصل و التأصیل با اشاره به ویژگی‌های موسوعه 30 جلدی فرهنگ شیعی گفت: مخاطب این مجموعه‌ها افراد فرهنگی غیر شیعی مانند بدنه جامعه سنی، مسیحیت و حتی ملحدین هستند و در نظر داریم این موسوعه 30 جلدی را به پنج زبان مهم دنیا ترجمه و در یک نشر معتبر منتشر نماییم.
وی افزود: این موسوعه 30 جلدی دارای مواضع و دیدگاه‌های شیعه در باب قرآن کریم، سنت و حدیث ،پیامبر اکرم (ص)، اهل‌بیت(ع)، منابع معرفتی، الهیات (عقاید)، نظام اقتصادی شیعه، فقه تعایش و فقه الاختلاف است.
مؤسس مؤسسه البیان للتواصل و التأصیل افزود: عرفان، معنویت خانواده، زنان،حقوق بشر،مهدویت،فلسفه سیاسی اسلام، اعتقادنامه شیعه، شیعه و تمدن اسلامی، سبک زندگی نظام تعلیم و تربیت و غیره از دیگر بخش‌های مهم این موسوعه است که هرکدام در قالب یک مجلد تدوین خواهند شد.
وی اظهار داشت: البیان می‌خواهد تابلو و حقیقتی کاملا شفاف از تشیع برای کسانی باشد که می‌خواهند منصفانه به مکتب و معارف شیعی نگاه کنند.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر سبحانی اضافه کرد: تاریخ، ادیان،تراث، معرفی مکاتب شیعی، شخصیت‌های اسلامی و بانک‌های مختلفی از کتب، مقالات، مراکز اسلامی و غیره از بخش‌ها و اهداف مهم موسسه البیان است.
مؤسس مؤسسه البیان للتواصل و التأصیل ابراز کرد: موسسه البیان در نظر دارد در یک پروژه میان‌مدت 10 تا15 ساله به هدف‌گذاری‌های خود جامه عمل بپوشاند.
دکتر سبحانی عنوان داشت: یکی از نقص‌های مهم تشیع تعامل اندک آن با سایر فرق و مکتب‌ها است که این ضعف سبب بروز بسیاری از اختلافات نا به‌جا می‌شود و موسسه البیان در نظر دارد باب و پل ارتباطی گفت‌وگو و تعامل با جهان پیرامون را باز کند.
وی یادآور شدن: برای تاثیر گذار بودن در سطح داخلی و بین‌المللی لازم است تا اتحادیه مؤسسات شیعه برای جلوگیری از موازی کاری و استفاده از تجربیات همدیگر تشکیل شود.
مؤسس مؤسسه البیان للتواصل و التأصیل تصریح کرد: پی‌ریزی بستر لازم برای گفت‌وگوهای بین شیعی با تمامی اطراف قضیه و حل برخی اختلافات موجود از هدف‌گذاری موسسه البیان می‌باشد.

استقبال از همکاری‌های مشترک


حجت‌الاسلام “شیخ سبتی” نایب رییس موسسه الدلیل وابسته به عتبه حسینیه نیز در این جلسه، عنوان کرد: عدم وجود ترجمه مناسب از معارف دینی در درس‌نامه‌ها در برهه‌ای از سال‌های اخیر دچار خلأ شدیم که نتیجه آن نفوذ و توسعه اندیشه‌های ضد دینی و انحرافی بود.
وی اضافه کرد: فقدان محتوا برای پاسخگویی به مخاطبان به‌تدریج سبب گسترش اندیشه‌های افراطی در بین شیعه و سنی مانند جریان‌های مدعی مهدویت، گروه‌های الحادی و تکفیری شده است.
شیخ سبتی تصریح کرد: از اقدامات مهم موسسه الدلیل در عراق تربیت و آموزش اساتید، دانشجویان و مبلغان دینی است.
وی اظهار داشت: این موسسه یک دوره اعتقادی شیعه درزمینهٔ معرفت‌شناسی و دین‌باوری در 7 جلد منتشر کرده که مبتنی بر عقلانیت است.
نایب رییس موسسه الدلیل گفت: این دو موسسه می‌توانند درزمینهٔ برگزاری نشست‌ها و دوره‌های آموزشی، فعالیت‌های رسانه‌ای و فضای مجازی، در حوزه عقاید و معرفت‌شناسی اهل‌بیت(ع) و غیره بر حجم همکاری‌های خود بیفزایند.
دکتر “علی الشیخ” عضو هیات علمی و رییس مجله علمی-پژوهشی الدلیل وابسته به عتبه حسینیه نیز در این جلسه، بیان کرد: حجم کارهای موازی و جزیره‌ای در قم است و برای جلوگیری از تکرار این فعالیت‌ها باید تعامل و ارتباط بین مؤسسات بیشتر شود.
وی بیان داشت: اثرگذاری تولیدات رسانه‌ای و فضای مجازی در حوزه معارف اهل‌بیت(ع) در شرایط کنونی جامعه بیشتر از کتاب است.

بسترهای تعامل مشترک


دکتر “حسن عبدی پور”معاون بین‌الملل موسسه البیان هم در جمع‌بندی نشست مشترک با موسسه الدلیل وابسته به عتبه حسینیه(ع)، برافزایش همکاری‌ها و بسیج کلیه امکانات برای پیشبرد اهداف مشترک تاکید کرد.
وی بیان کرد: هدف نهایی موسسه البیان عرضه شفاف معارف شیعی در عرصه بین‌الملل و داخل کشور بر مبنای معارف قطعی و اصیل ائمه اطهار(ع) است.
دکتر عبدی پور زمینه‌های همکاری مشترک را موردتوجه قرار داد و عنوان کرد: ارائه مشاوره علمی و فرهنگی برای بهبود کیفیت آثار تولیدشده دو موسسه،همکاری در تولید و نشر آثار در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، آشنایی کامل با فعالیت‌ها و مأموریت‌های یکدیگر، تبادل تجربیات و یافته‌های طرفین در حوزه موضوعات مرتبط و استفاده بهینه از ظرفیت‌ها، توانایی و امکانات علمی- فرهنگی-پژوهشی- و… از بسترهای موجود برای شروع همکاری‌ها است.
معاون بین‌الملل موسسه البیان یادآور شد: همکاری و مشارکت در برگزاری پروژه‌های مطالعاتی مانند تولید محتوای فصلنامه و برگزاری دوره‌های آموزشی، ترجمه و انتشار آثار موردتوافق- اعم از کتاب، مجلات و غیره، همکاری در غنی‌سازی و تامین بانک اطلاعاتی دو موسسه، برگزاری نشست‌ها و همایش‌های مشترک، همکاری در برگزاری نشست‌های انتقادی، ایجاد فرصت‌های مطالعاتی و تولید محتوای درس‌نامه‌ها از ظرفیت‌های مشترک دیگر دو موسسه است که بستر همکاری‌های مشترک را افزایش می‌دهد.
گفتنی است مقرر شد در جلسه بعدی بین مدیران این دو موسسه زمینه های همکاری و تعامل به صورت دقیق برای شروع همکاری ها مورد بررسی قرار بگیرد.

ثبت دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

سه + 8 =